luni, 30 noiembrie 2015

Ce nu stiati despre Faceboock

Pentru cei care încă nu ştiu, Facebook este la ora actuală una dintre cele mai mari reţele de socializare de pe Internet. Utilizatorii care au o conexiune la internet se pot înregistra pe Facebook şi pot începe să socializeze cu prietenii.
Facebook WallTotul a început în anul 2004, atunci când Mark Zuckerberg, unul dintre fondatori, a decis că este timpul să scrie cod pentru un website. Iniţial la acest site nu aveau acces decât studenţii de la Harvard, însă odată cu ajutorul oferit de câţiva colegi ai lui Mark, Facebook s-a extins şi la Universităţile Stanford, Columbia şi Yale
Prin 2005 a fost cumpărat domeniul web www.facebook.com pentru suma de doar 200.000$, iar începând cu 26 septembrie 2006, Facebook şi-a deschis porţile pentru toţi utilizatorii care au împlinit 13 ani şi au o adresă de e-mail validă. În urmă cu aproximativ un an, fondatorii Facebook au anunţat înfiinţarea unui sediu internaţional în oraşul Dublin din Irlanda.
Totuşi popularitatea de care se bucură Facebook nu este împărtăşită de anumite ţări arabe care au interzis accesul la site. În plus Facebook s-a confruntat de-a lungul timpului cu probleme de natură tehnică şi cu câteva procese Astfel, în anul 2008, site-ul nu a putut fi accesat de membrii localizaţi în diferite ţări de pe glob. În luna septembrie a acestui an au fost probleme majore la încărcarea paginilor atunci când membrii doreau să intre în conturile lor. Eu zic că se pot trece cu vederea toate aceste probleme având în vedere că toate reţelele de socializare au întâmpinat dificultăţi la un moment dat. Au fost intentate şi câteva procese de către foşti colegi ai lui Mark care susţin că acesta a furat din codurile lor sursă.
Dar să lăsăm problemele deoparte şi să vă spun câte ceva despre caracteristicile şi opţiunile oferite de Facebook. În primul rând utilizatorii pot adăuga prieteni, le pot trimite mesaje şi notificări sau îşi pot actualiza propriile profiluri cu caracter privat sau public. Membrii se pot înscrie în grupuri realizate după diverse criterii cum ar fi oraşul, locul de muncă, şcoala sau regiunea geografică din care provin. Toţi membrii dispun de un spaţiu pe pagina de profil unde prietenii le pot lăsa tot felul de informaţii, mesaje, linkuri. În funcţie de setările de confidenţialitate pe care le modifică fiecare după cum doreşte, acest spaţiu (sau wall cum este cunoscut de cei mai mulţi) este vizibil pentru cei care pot vedea profilul utilizatorului. De obicei dacă doriţi să vedeţi profilul unui membru trebuie să-i trimiteţi în prealabil o cerere de prietenie.
Cafe World, joc multiplayer pe FacebookDeşi multe dintre reţelele de socializare permit membrilor să încarce fotografii, Facebook mi se pare că face acest lucru cel mai bine. Fotografiile sunt organizate în albume şi se pot încărca oricâte doriţi deoarece momentan nu există vreo limită. Poate cea mai interesantă facilitate oferită de Facebook este cea referitoare la aplicaţii. Aveţi la dispozitie o mulţime de joculeţe distractive. Cei care sunt deja membrii Facebook au auzit probabil de: FarmVille, Mafia Wars, RollerCoaster, Yoville, Happy Aquarium sau mai nou de Café World. Vă garantez că odată ce intraţi în lumea acestor jocuri cu greu veţi mai închide calculatorul.Având în vedere că Facebook este gratuit, iar în luna septembrie 2009 Mark Zuckerberg a anunţat depăşirea pragului de 300 de milioane de utilizatori în toata lumea este normal ca veniturile să fie obţinute în principal din publicitate, prin intermediul bannerelor afişate pe site. Facebook este disponibil şi pe terminalele GSM cum ar fi iPhone şi iPod Touch, Nokia sau BlackBerry. Din informaţiile publicate pe internet se pare că Facebook este cea mai importantă reţea socială de pe internet după numărul de vizitatori unici lunar, reuşind să depăşească principalul concurent, MySpace.
PS: Dacă nu ai încă un cont pe Facebook intră pe www.facebook.com. (durează 2 minute să te înregistrezi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu